خاصیت های دانه هندوانه

f:id:persians:20190629071031j:plain

خاصیت های دانه هندوانه

هندوانه یکی از میوه های غنی از آب است و لذا، میوه مناسبی برای هضم غذا و کمک به گوارش می باشد زیرا حاوی ویتامین A، C و پتاسیم، روی، چربی و دارای کالری اندک می باشد. این میوه جادویی نه تنها به خاطر خود میوه بلکه به خاطر دانه هایش دارای مزیای شگفت انگیزی برای سلامتی ماست. اما قبل از اینکه دانه های هندوانه را بخوریم، باید ابتدا دانه هایش را پوست بکنیم و هرگز نباید دانه های این میوه را بدون کندن پوستشان ببلعیم.

 

در واقع برای بهره مند شدن از خواص بی نظیر دانه های هندوانه ما باید قبل از بلعیدن، آنها را خوب بجویم تا دچار مشکلات معدوی نشویم.

محتوای مواد مغذی دانه های هندوانه:

هر 100 گرم دانه های هندوانه 600 کالری انرژی را برای بدنتان فراهم می آورد. این کالری برابر با کالری 10 برش نان است. فقط 400 کالری در چربی دانه های هندوانه وجود دارد. سطح چربی 100 گرم از دانه های هندوانه حدود 80٪ از چربی روزانه مورد نیاز ما را تامین می کند. یک سوم از دانه های هندوانه دارای مقدار پروتئین مورد نیاز برای بدنمان هستند.

مهم ترین پروتئین موجود در دانه های هندوانه نی سین است. دانه های این میوه جادویی منبع خوبی از انواع ویتامین B مانند تیامین، نیاسین و فولیک هستند.

هر 100 گرم از دانه های هندوانه حاوی مواد معدنی مورد نیاز بدن ما مانند منیزیم (139٪)، منگنز (87٪)، فسفر (82٪)، روی (74٪)، آهن (44٪)، پتاسیم (20٪) و مس (37٪ ) است و لذا این میوه می تواند بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدنمان را فراهم آورد.

دانه های هندوانه غنی از آهن، پتاسیم، ویتامین، چربی و کالری هستند که جزو مواد لازم برای بدن ما به حساب می ایند.

 

هندوانه، منبع طبیعی آمینو اسید.

بدن ما به عنوان یک ارگان طبیعی، به منظور داشتن عملکردی مناسب به مصرف آمینو اسید کافی نیاز دارد. بدن ما اسید آمینه را به شکل گلوتامات اسید و تریپتوفان دریافت می کند. دانه های هندوانه منبع طبیعی و غنی ای از اسید آمینه هستند. دیگر اسید آمینه های موجود در بذر هندوانه آرژنین و لیزین می باشند. لیزین عنصری است که برای جذب کلسیم و تشکیل کلاژن ضروری است و بدن بدون این ماده قادر به انجام چنین کارهایی نمی باشد.

آرژنین نیز برای افزایش و تحریک متابولیسم بدن و سلامت قلب و عروق مورد نیاز می باشد. بنابراین، مصرف این اسید آمینه می تواند سیستم متابولیسم بدن، سلامت جنسی و ارگان ها و سیستم قلبی عروقی ما را تقویت نماید.

همچنین بخوانید: فواید امینو اسید برای بدنسازی

 

هنداونه منبع غنی منیزیوم به حساب می اید.

منیزیم یکی از مواد معدنی مهم و ضروری برای بدن ما است. طبق نظر پزشکان، 100 گرم از دانه های هندوانه حاوی 139 درصد منیزیم است که می تواند منیزیوم مورد نیاز برای بدن ما انسان ها را فراهم کند. منیزیوم ماده ایست که باعث افزایش متابولیسم، سنتز پروتئین و نرمال شدن فشار خون ما خواهد شد. علاوه بر این، این ماده می توانند دیابت و فشار خون بالا را کنترل نماید.

 

سلامت جنسی.

دانه های هندوانه حاوی لیکوپن و چندین نوع ویتامین هستند. بنابراین این دانه ها تأثیر مهمی بر سلامتی ما انسان ها دارند. علاوه بر این، دانه های هندوانه برای سلامت جنسی انسان ها هم خوب هستند.

دانه های هندوانه باعث افزایش باروری مردان می شود. برای مرد، لیکوپن برای افزایش باروری و همچنین تحریک میل جنسی فرد مفید می باشد.

بر اساس یکی از مطالعات انجام شده در این خصوص، دانه های هندوانه عملکردی مشابه یک ماده معجزه کننده ی جنسی دارند که باعث طولانی شدن نعوظ شده و لذا رابطه ی جنسی را طولانی تر می کند. و با وجود تمام این محاسن بی نظیر، آنها هیچ اثر جانبی ای را برای فرد به همراه نخواهند داشت.

وجود ویتامین های مختلف در این میوه باعث آرام شدن جریان خون می شود و لذا برای سلامت خون نیز مناسب است. این میوه ی آب دار فعالیت سیستم عصبی ما را متعادل نموده و سیستم ایمنی بدن ما را قوی تر خواهد کرد.

لیکوپن موجود در دانه های هندوانه مانع از پیر شدن ما می شود بنابراین با خوردن این میوه همیشه جوان تر خواهید ماند.

 

دانه هندوانه برای مبارزه با بیماری دیابت

بیماران دیابتی می توانند از دانه های هندوانه به عنوان بخشی از داروی خود استفاده کنند و حتی از این دانه ها به عنوان دارو استفاده کنند. بنابراین بهتر است بذر هندوانه را برای 40 تا 45 دقیقه بجوشانید و آن را مانند چای روزانه ی خود مصرف کنید و حتی می توانید این نوشیدنی را جایگزین چای خود کنید.

 

خوردن دانه های هندوانه باعث قوی شدن حافظه ی انسان می شود

دانه های هندوانه به عنوان یکی از عناصر ضروری لازم برای افزایش قدرت حافظه ما در نظر گرفته می شوند. استفاده از دانه های هندوانه به ما کمک می کند که حافظه خود را قدرتمندتر کنیم و بتوانیم به راحتی خلاق تر شویم. اغلب افرادی که دانه های هندوانه را در منوی غذایی روزانه ی خود می گنجانند، حافظه ی قوی تری خواهند داشت.

 

مصرف دانه های هندوانه باعث کنترل فشار خون ما می شود

پروتئین موجود در بذر هندوانه شامل چندین اسید آمینه ی مختلف است. یکی از آنها آرژنین است. آرژنین ماده ای است که برای کنترل فشار خون و بهبود بیماری های قلبی عروقی ضروری می باشد. دیگر از اسید آمینه های موجود در دانه های هندوانه عبارتند از تریپتوفان ، اسید گلوتامات و لیزین. بیشترین ماده ی معدنی موجود در دانه های هندوانه منیزیوم است. منیزیم در سلامتی ما به ویژه برای عملکرد منظم قلب، نقش اساسی ای را بر عهده دارد؛ زیرا فشار خون و همچنین متابولیسم و سوخت و ساز کربوهیدرات را در بدن ما کنترل می کند

همچنین بخوانید: ال آرژینین چیست؟

 

جلوگیری از بروز اختلال در سیستم گوارش ما.

دانه های هندوانه غنی از فیبر و ویتامین B هستند و بدن ما نیز به ویتامین B برای تبدیل نمودن غذای مصرفی خود به انرژی نیاز دارد. بیشترین ویتامین B موجود در دانه های هندوانه نیاسین است. نیاسین برای حفظ عملکرد مناسب سیستم عصبی، سیستم گوارش و سلامت پوست ما ضروری می باشد.

از دیگر ویتامین B های موجود در دانه های هندوانه می توان به فولیک، تیامین، ریبو فلاوین ، ویتامین B6 و پانتوتنات اسید اشاره نمود.

 

کنترل سوخت و ساز کربوهیدرات و قند خون.

دانه های هندوانه حاوی مواد معدنی بسیار زیادی هستند. منیزیم اصلی ترین ماده ی معدنی موجود در این دانه هاست. منیزیم برای کنترل فشار خون ما و تنظیم سوخت و ساز کربوهیدرات، بسیار مهم است. از دیگر مواد معدنی مهم موجود در دانه های هندوانه می توان به فسفر، آهن، سدیم، مس، منگن و روی اشاره نمود.

 

کاهش کلسترول خون.

چربی موجود در دانه های هندوانه اسید چرب تک اشباع ، چربی های اشباع نشده و اسید چرب امگا 6 هستند. براساس گفته انجمن قلب آمریکا، هر دوی این چربی ها می توانند سطح کلسترول را کاهش داده و امگا 6 نیز ممکن است باعث کاهش و کنترل فشار خون شود.

 

درمان بیماری قلبی و عروق کرونر.

دانه های هندوانه به عنوان بخشی از داروهای عروق کرونر و بیماری های قلبی، دارای تاثیر باورنکردنی ای هستند چرا که آنها حاوی پروتئین بسیار زیادی می باشند.

پروتئین موجود در دانه های هندوانه شامل چند جزء بوده و از اسید آمینه های مختلف تشکیل شده است و اسید آمینه نیز یک ماده ی ضروری برای درمان بیماری های قلبی عروقی است.

 

پیشگیری از به مخاطره افتادن سلامت پوست ما.

لیزین موجود در دانه های هندوانه در بدن ما برای تولید کلاژن ضروری است و کلاژن نیز پوست ما را سالم نگاه داشته و مانع از پیر شدن آن می شود. غذاهای فرآوری شده با دانه ی هندوانه می توانند به عنوان یک میان وعده ی سالم مورد استفاده قرار گیرند، زیرا این نوع غذاها می توانند مواد غذایی ای را که بدن ما به آنها نیاز دارد تامین نمایند و لذا می توان این غذاها را به عنوان یک میان وعده ی غذایی سالم استفاده نمود.

 

دانه های هندوانه. غنی از فیبر و ویتامین B هستند

چندین پژوهش بین المللی توانسته اند اثبات نمایند که، دانه های هندوانه حاوی مواد مختلف مفیدی هستند. دو تا از این مواد مفید عبارتند از ویتامین B و فیبر. ویتامین B موجود در دانه های هندوانه نیاسین است که برای محافظت از دستگاه گوارش و پوست مفید می باشد.

 

دانه های هندوانه به افزایش رشد مو کمک می کنند

دانه های هندوانه برای افزایش رشد مو مفید هستند زیرا حاوی مس می باشند. بدن ما به رنگدانه هایی نیاز دارد که به موها و همچنین پوست ما رنگ می دهند. مقدار مس موجود در دانه های هندوانه می تواند باعث تولید هموگلوبین شود. یک عدد بذر هندوانه در بر دارنده 192 میکرو گرم یا 21 درصد مس است که می تواند نیاز روزانه ی ما به این ماده را تامین نماید.

 

مرطوب کننده مو.

روغن دانه ی هندوانه می تواند برای مرطوب نمودن مو مورد استفاده قرار گیرد زیرا این روغن بسیار سبک بوده و به راحتی و بدون اینکه منافذ پوست سر ما را مسدود نماید جذب می شود.

 

دانه های هندوانه مانع از ریزش مو می شوند

روغن بذر هندوانه غنی از اسید های چربی است که برای موهایمان ضروری هستند و به حفظ رطوبت پوست سرمان کمک می کنند و از شکنندگی موها ، ریزش مو و بروز موخوره جلوگیری می نمایند.

 

منبع: خاصیت دانه هندوانه